V teh dneh poteka telefonsko anketiranje občank in občanov na območjih, kjer je potekala posodobitev železniške infrastrukture

S telefonskim anketiranjem se bo med občankami in občani v občinah, kjer je potekala posodobitev železniške infrastrukture, preverilo kako so bili seznanjeni z aktivnostmi, ki so se izvajale na treh železniških odsekih med Pragerskim in Hodošem, Slovensko Bistrico in Pragerskim ter Dolgo Goro in Poljčanami.

Gre za tri zelo pomembne projekte posodabljanja železniške infrastrukture, ki jih je sofinancirala Evropska unija. S pomočjo sofinanciranja Evropska unija vzpodbuja in omogoča skladen ter hitrejši razvoj držav članic na vseh področjih družbenega življenja. Med najpomembnejšimi je zagotovo posodabljanje in nadgrajevanje infrastrukture, ki omogoča gospodarski razvoj in pozitivno vpliva na vsa ostala pomembna področja, kot je sociala, turizem, zdravje, varnost itd.  Anketa bo podala tudi koristne informacije kako tovrstne projekte sprejemajo lokalni prebivalci in kako so bili tekom izvajanja projekta seznanjeni z vsemi pomembnimi informacijami.