Na železniškem odseku med Pragerskim in Ormožem bodo v tem tednu vklopili električno napetost

Med pomembnejšimi posegi v okviru projekta je zagotovo elektrifikacija 109-kilometrske železniške proge, vključno s postajami in zgraditvijo vozne mreže med Pragerskim in Hodošem.

Med pomembnejšimi posegi v okviru projekta “Rekonstrukcija, elektrifikacija in nadgradnja železniške proge Pragersko–Hodoš za hitrosti do 160 km/h” in “Modernizacija nivojskih prehodov in izvedba podhodov na železniških postajah” je zagotovo elektrifikacija 109-kilometrske železniške proge, vključno s postajami in zgraditvijo vozne mreže med Pragerskim in Hodošem.

Na odseku med Pragerskim in Ormožem so v celoti zaključena dela povezana z elektrifikacijo proge. Dne 29. marca 2016 je bil opravljen prvi vklop napetosti s katerim bo omogočeno testiranje električne opreme in naprav ter v naslednjih dneh tudi izvedba poskusnih voženj z elektro lokomotivo. V prvem delu meseca aprila bo izveden tehnični pregled za pridobitev uporabnega dovoljenja. Uvedba električnih vlakov po celotnem območju je predvidena meseca junija, s čimer bo omogočen okolju bolj prijazen transport, močno bo zmanjšana tudi raven hrupa.