Zaključujejo se aktivnosti na ptujskem območju

Za prebivalce Mestne občine Ptuj je zagotovo pomembna rekonstrukcija železniške postaje Ptuj in na novo urejen podhod za pešce in kolesarje v centru mesta, ki zagotavlja večjo varnost in lažjo dostopnost do železniške proge.

V sklopu projekta so bili izvedeni številni posegi, med njimi je bilo zgrajenih 19 izvennivojskih križanj, od tega 8 na območju Upravne enote Ptuj, in sicer podvoz na lokalni cesti v Stražgonjci, podvoz Jablane, podvoz in postajališče v Cirkovcah, podvoz v Strnišču, nadvoz državne ceste v Zgornji Hajdini, nadvoz regionalne ceste in podvoz lokalne ceste v Dornavi ter nadvoz državne ceste v Moškanjcih. Obstoječi železniški prehodi so zavarovani z zapornicami ali polzapornicami. Ti ukrepi povečujejo varnost ob železniških prehodih in zagotavljajo druge prometno-tehnološke učinke, kot so dvig hitrosti vlakov, pretočnost cestnega prometa, skrajšanje časa potovanja in nenazadnje izboljšanje kakovosti storitev železniškega prometa.

Za preprečevanje prekomernih vplivov na okolju so ob vstopu na železniško postajo nameščene protihrupne ograje, prav tako na nekaterih odsekih ob železniški progi oziroma tam, kjer se nahajajo strnjena naselja, ki so izpostavljena višji ravni hrupa zaradi železniškega prometa.