V občini Ormož potekajo zaključna dela elektrifikacije in nadgradnje železniške proge

Na območju občine Ormož je potekalo več posegov, ki znatno povečujejo varnost ob železniških prehodih in zagotavljajo druge prometno-tehnološke učinke, kot so višje hitrosti vlakov, večjo pretočnost cestnega prometa in skrajšanje časa potovanja.

Pomemben poseg na železniški infrastrukturi v tem delu Slovenije je elektrifikacija proge v skupni dolžini 109 kilometrov. Dela so v zaključni fazi. Z uvedbo električnih vlakov, predvidoma meseca junija prihodnje leto, bo omogočen okolju bolj prijazen transport, močno pa bo zmanjšana raven hrupa. V namen elektrifikacije je zgrajena tudi elektronapajalna postaja v Pavlovcih.

Pred Ormožem je bila izvedena rekonstrukcija proge v dolžini treh kilometrov, na odseku proge med železniškima postajališčema Pušenci in Pavlovci pa v dolžini dveh kilometrov. Zgrajeni sta dve novi postajališči v Pušencih in Pavlovcih, v Ivanjkovcih pa je izvedena rekonstrukcija proge v dolžini 1,2 kilometra. Na postaji Ivanjkovci je en peron podaljšan, zgrajen je tudi dodatni peron z izvennivojskim dostopom. Rekonstruiranih je več premostitvenih objektov: mostovi čez potoke Sejanca, Pušenski potok, Pavlovski potok, Lešnica in Lahonščica ter več prepustov.

Na območju občine Ormož je ukinjenih 8 nivojskih prehodov, urejene so povezovalne poti, modernizirani so obstoječi nivojski prehodi in zgrajeni trije izvennivojski prehodi, podvoza v Osluševcih in Pušencih ter nadvoz v Pavlovcih.