V občini Hajdina do prenovljenega in varnejšega železniškega postajališča

Posegi, ki so bili izvedeni v sklopu največjega infrastrukturnega projekta v Sloveniji imajo širok vpliv na kakovost življenja prebivalcev v občini Hajdina.

Znatno izboljšana je prometna varnost z novozgrajenim nadvozom, razširjeno lokalno cesto ter ukinjenim nivojskim prehodom na glavni cesti med Zgornjo Hajdino in Kidričevim. Krajši je tudi potovalni čas, saj ni več čakanja pred spuščenimi zapornicami. Trije nivojski prehodi (Njiverce, Draženci in Hajdina) pa so urejeni z novimi signalnovarnostnimi in telekomunikacijskimi napravami. Na celotni progi med Pragerskim in Hodošem tako ni več nezavarovanih prehodov, ki bi bili označeni le z Andrejevim križem.

Ureditev cestno železniških križanj je le ena izmed posegov, ki je bila izvedena med Pragerskim in Hodošem in nudi višji nivo uslug za uporabnike železnic in cest. Za uporabnike železnic je na novo rekonstruirano postajališče Hajdina, ki je zgrajeno po najnovejših evropskih standardih in zagotavlja večjo varnost in lažjo dostopnost tudi za funkcionalno ovirane osebe. Poleg ureditve perona v dolžini 150 m je zgrajeno tudi parkirišče za osebna vozila.