Murska Sobota bogatejša za prenovljeno železniško postajo in podvozom na Panonski ulici

Za prebivalce Mestne občine Murska Sobota je med najpomembnejšimi pridobitvami zagotovo novo urejena železniška postaja Murska Sobota.

V okviru rekonstrukcije omenjene postaje je bilo obnovljeno postajno poslopje, zgrajeni so novi nadomestni prostori za tovorni promet, za vzdrževanje prog in za vzdrževalce vozne mreže. Zgrajena je tudi ena izmed petih elektronapajalnih postaj, ki vzdolž celotnega železniškega odseka Pragersko–Hodoš skrbijo za napajanje električnih vodov na novo elektrificirani železniški progi. Nove pridobitve so še zgrajen izvennivojski dostop do peronov, vključno z novimi peroni in obnovljenimi tiri. Dostop do peronov je sedaj zaradi tega lažji, hkrati pa se je povečala tudi varnost potnikov.

V okviru projekta so bila urejena vsa križanja cest z železnico in zgrajen nov podvoz na Panonski ulici v Murski Soboti. Hkrati z izgradnjo sodobnega podvoza je potekala tudi izgradnja dveh krožišč, ki skupaj s podvozom pripomoreta k večji pretočnosti in varnosti prometa. Na tem mestu je ukinjen obstoječ nivojski železniški prehod, trije nivojski prehodi pa so bili preurejeni.

Novo zgrajeni podhod omogoča pešcem in kolesarjem, ki so prej uporabljali nivojski prehod zavarovan zgolj z cik-cak ograjo, varnejši dostop do pokopališča v Murski Soboti.